fredag 8 november 2013

Veckobrev vecka 45

Då var vi åter igång efter höstlovet! Det var väldigt roligt att höra eleverna berätta och rita och skriva om vad de hade gjort på lovet. 

Vi har börjat prata om Öppet hus som är den 16/11 (se inbjudan nedan och i väskorna). En del elever tyckte att det var väldigt konstigt att man skulle gå i skolan på en lördag men jag berättade samtidigt att de är lediga på måndagen (fritids är dock öppet) och då blev det lättare. Öppet hus är en obligatorisk skoldag och kan man inte komma måste man söka ledigt. Hör av er till mig i så fall. 

Den här veckan har vi arbetat mycket på datorerna och eleverna börjar känna igen och kunna de olika datorprogrammen som vi har. (På Öppet hus kommer ni att få se detta.)

Grupp 2 har gjort sina egna tidslinjer över en dag. De blev väldigt fina och innehållsrika. (Tidslinjerna sitter på väggen i vårt lilla grupprum.) Nästa vecka ska vi arbeta med veckan och göra tidslinjer över en skolvecka och vad som händer de olika dagarna.

Igår började grupp 1 att baka till Öppet hus. Nästa vecka ska grupp 2 baka. Vår klass bidrar med kladdkakor till vårt café som kommer att vara i förskoleklassernas lokaler. Vi har bestämt att vi bakar till caféet men eleverna kommer inte att stå och sälja som de har gjort tidigare. Det blir så mycket folk och stressigt i kassan. Det är viktigare att eleverna får vara med på lektionerna och visa er vad de jobbar med. 

Nästa vecka kommer vi att arbeta mer inför Öppet hus bland annat genom att "träna" på de lektioner som vi kommer att ha. 

Nästa vecka är det även barnboksvecka vilket vi på skolan uppmärksammar. Vi kommer att läsa lite varje dag på olika sätt, med start på måndag morgon. Vi kommer även att få inspiration till läsning på olika sätt. 

Jag vill även informera om att jag på onsdag är på kurs hela dagen tillsammans med alla lärare på särskolan. Assistenterna har klassen och de kommer att arbeta som vanligt i klassrummet och åka och simma på eftermiddagen. 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar